Ultima ineptie PSD-ista marca Ciolacu

In timp ce ma pregateam sa plec catre munca, mi-a sarit in ochi un articol care m-a surprins. PSD o sa propuna acordarea de 500 euro/luna pentru profesori intrucat PSD considera ca acestia sunt angajati din prima linie. Nu vreau sa contest dreptul profesorilor sa primeasca mai multi bani dar o sa cotest motivarea si anume faptul ca sunt considerati in prima linie. De ce? Pai dupa cum spune PSD prin eminenta cenusie (a se pune ghilimelele de rigoare) profesorii sunt la fel de expusi precum medicii care lucreaza zilnic cu cazuri de COVID-19. Dar cred ca ce nu intelege PSD-ul este faptul ca de fapt profesorii lucreaza cu un numar extrem de limitat de copii in decursul unui an calendaristic, copii care nu ar putea merge la scoala daca ar avea simptome iar in cazul medicilor exact cei simptomatici ajung sa intre in contact cu acestia.

Cu ce sunt mai expusi profesorii care lucreaza cu un numar restrans de copii in conditiile spuse mai sus? Ma refer aici la medicii de pe ambulatorii care nu primesc nimic, medici pediatrii, medici cardiologi si lista poate continua. Nu vrea sa discut de anumite categorii de bugetari care primesc aceste sume fiind in ambulatorii de stat insa cei din ambulatorii private nu primesc aceste sume. Adica un medic pediatru care interactioneaza zilnic cu cel putin 15 copii care vin la consult plus parintii care ii insotesc, multi dintre copii cu posibile infectii respiratorii care tusesc, acesti medici cu ce sunt mai prejos decat profesorii? Adica la toate categoriile de medici din sistemul privat vin oameni bolnavi, posibil chiar cu COVID-19, insa ei nu primesc acesti 500 de euro insa un profesor care lucreaza cu copii sanatosi trebuie sa primeasca?

Cu ce sunt mai expusi profesorii fata de un functionar public de la ghiseu, sau fata de soferul de la STB, sau lista poate continua. De ce PSD doreste sa creeze o categorie favorizata fata de restul celorlalti? Am inteles mereu ideea ca personalul medical care intra in contact nemijlocit cu cei bolnavi de COVID-19 sa primeasca acel spor pentru ca se expune unui risc dar nu poti sa dai 500 euro unui profesor pe motiv ca s-ar putea candva sa intre in contact cu un copil infectat cu COVID-19. Nu se poate pune egal intre aceste situati.

Daca ti-a placut atunci poti dona cu Paypal


elefant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *