Suporterii de rezultat

Inca dupa meciul pierdut cu Muntenegru am fost curios ce reactie o sa aiba suporterii Romaniei dupa ce o sa mai pierderm un meci. Sincer sa fiu reactia era una de asteptat insa nu una normala. Sa ceri cuiva sa fie mai mult decat poate este doar vina ta ca ai asteptari care nu sunt realiste.

Este ca si cand i-ai cere unui orb sa iti spuna ce vede frumos la muntele din fata lui. Chiar daca este aproape acesta nu poate sa iti spuna nimic. Vorba orbului pe patul de moarte: o-m trai si o-m vedea.

Nu este nevoie sa fi specialist pentru a intelege ca nu avem jucatori de fotbal. Fotbalisti cu siguranta nu avem insa nici macar jucatori de fotbal nu avem. Campioantul Romaniei este in mocirla si nu avem rezultate. Ne avand rezultate la nivel de cluburi nu stiu cum putem avea la nivel de nationala. Atata timp cat cluburile noastre se intreb care sa aduca mai multi somalezi, birnamezi, mongolezi si alte nationalitati care mai exotice, nu ne putem astepta la nimic bun.

O sa incepem iar discutia ca pe vremea lui X-ulesc era mai bine. Da dar atunci nu pleca nimeni din tara, toti trebuiau sa joace doar pentru Romania si in Romania iar strainii nu ocupau locurile juniorilor de perspectiva.

Este usor sa fi Dan Petrescu sau nu stiu ce alt antrenor care discuti pe margine atata timp cat nu promovezi juniori pentru ca esti prea fricos sa o faci. Inteleg ca fiecare antrenor roman depinde de rezultate. Inteleg ca patronii nu au rabdare. Atunci corect ar fi ca cei care sunt prea fricosi sa descopere jucatori sau cei care nu au rabdare sa nu carcoteasca pentru rezultatele de acum. Sunt rezultatele muncii lor.

Cat despre suporteri pot spune atat: oameni fara orizont, multi dintre ei situati la marginea extrema a culturii si certati cu bunul simt. Nu poti sa mergi la meci si sa injuri si nici sa te comporti precum s-au comportat ei. Jucatorii astia sunt si cu astia defilam. Selectionerul (pentru ca nu este antrenor) este cel care este si nu poate face altceva decat sa le dea o directie in meci pentru ca el nu le poate umple lacunele pe care le au de la antrenorii de club.

Suporterii trebuie sa inteleaga ca jucatorii pot juca fotbal fara ei fara nici o problema insa ei nu au la ce meciuri sa mearga sa mai aiba pe cine injura daca jucatorii nu ar mai exista. Pana la urma nu poti sa te superi pe o echipa ca nu a invins doar pentru ca tu ai ales sa mergi la meci.

Jucatorii romani o sa refuze sa mai vina la nationala. O sa vina din ce in ce mai slabi, o sa ii ijurati din ce in ce mai mult si la un moment dat nu o sa mai fie nimic. Voi suporterii de carton distrugeti totul. Sunteti doar de decor.

Intr-un meci o echipa pierde si alta castiga iar alte ori se termina egal. Un meci nu se poate termina cu victoria ambelor echipe. Nu este normal ca suporterii echipei invinse sa injure si sa se comporte cum se comporta suporterii romani in ultima perioada.

Daca ti-a placut atunci poti dona cu Paypal