Domnule Arafat – Ati dorit sa va oferim sugestii!

Stimabile domn Arafat,

Solutia era, si mai este pentru o scurta perioada, la indemana autoritatilor de foarte mult timp si anume cresterea capacitatii de testare a statului roman prin achizitionarea de echipamente si angajarea de personal. Din pacate statul roman nu a facut acest lucru si nu a inceput o testare extensiva inca ca de la momentul in care au fost chiar si 100 de cazuri. Toti contactii trebuiau testati asa cum a spus si OMS. Statul roman a preferat sa faca economie de bani si sa ne izoleze la domiciliu doar pentru ca am intra in contact. Astfel s-au cheltuit bani cu concediu de carantina. Un test costa 400 lei (acesta fiind pretul cu adaosuri comerciale) iar concediu de carantina pentru 10 contacti pentru o jumatate de luna costa mult mai mult dar ce faci atunci cand nu punem totul pe hartie.

Pentru o perioada de timp pana trece si acest val se pot nationaliza laboratoarele private destinate testelor PCR iar angajatii sa fie platiti de stat conform contractului pe care il au cu clinica. Astfel nu se mai arunca pe fereastra teste pentru persoane care vor sa plece in concediu. Concediile nu sunt necesare in acest moment critic. Astfel puteti testa MULT mai mult dar oare conteaza? Asta doriti? Sa stim cate cazuri sunt in realitate? Daca da atunci faceti acest lucru dar oare statul chiar vrea asa ceva? Testati cum s-a testat in China si anume cu teste colective. Obligati firmele sa testeze personalul prin aceasta modalitate si anume colectarea de probe de la toti angajatii iar din amestecul lor sa fie facut un singur test. Daca iese negativ inseamna ca toti din firma sunt sanatosi. Daca nu atunci se testeaza angajatii pe grupe mai mici sau individual dupa cum considerati ca este in regula. In acest sens va ajut si cu un link documentat dar trebuia sa stiti si dvs sau oamenii dvs: https://www.digi24.ro/stiri/externe/cum-este-testata-populatia-pentru-covid-19-in-tarile-bogate-germania-pregateste-pasapoarte-de-imunitate-ca-sa-redeschida-economia-1286099

Achizitionati teste rapide si lasati oamenii sa le cumpere pentru a vedea daca au sau nu anticorpi si de care sunt anticorpii. Daca sunt doar IgG atunci este bine daca sunt si IgM atunci sa fie testat si cu PCR iar contactii lui la fel. Nu sunt specialist insa m-am documentat din experienta altor tari si ce fac alte tari. Un test rapid este 50 lei in momentul de fata. Nici macar nu este o investitie mare iar siguranta lor este de aproape 99%. Inchideti pentru cateva saptamani orasele astfel incat doar activitatile economice sa fie permise pentru a diminua extinderea cazurilor. Ne vor costa mai mult decat pierdem prin limitarea unor activitati. Nu discut aici de viata oamenilor care nu are pret ci de spitalizarea lor care o sa distruga bugetul de stat. Incepeti impreuna cu Guvernul sa va puneti la masa cu toate partidele politice pentru a avea sustinere politica la orice masura necesara prin implementarea de legi daca este cazul. Faceti legile impreuna cu specialisti in drept constitutional astfel incat sa nu mai fie constestate la CCR.

Acum ne plangem ca nu avem ambulante. Cate ambulante au fost achizitionate in cele 9 luni de la aparitia cazurilor in China sau 7 luni de la declararea pandemiei? Asta trebuia sa faceti insa nu ati facut.

Vreti solutii? Pai pot incepe cu: achizitionare de echipamente pentru extinderea testarilor, achizitionarea de medicamente din timp pentru a avea stocuri, achizitia de ambulante si pregatirea tuturor spitalelor din timp cu circuite pentru a putea gazdui bolnavi mixt.

In martie nu credeati ca o sa fie o problema si v-a luat pe nepregatite desi nu stiu cum Dumnezeu v-a luat pe nepregatite. Daca va uitati putin catre China intelegeati cat de grav este. Ati preferat insa sa nu o luati in serios. Este in regula pentru ca se pare ca nimeni nu a crezut asta. Nici alte tari nu au crezut ca se va ajunge aici. Ca si o paranteza eu, nespecialist fiind dar citind ce se intampla in China, tipam inca din februarie catre toti cunscutii ca o sa fie grav si toti ma luau la misti la fel cum autoritatile au luat la misto pe cei care alarmau. Autoritatile veneau sa ne spuna ca este o raceala in loc sa faca achizitii importante. Mai vreti solutii? Puneti politia sa dea amenzi cum prevede legea. Nu mai puneti politia sa indemne oamenii sa poarte masca. Legea trebuie impusa nu incurajata spre a fi respectata. Nu vad un politist sa indemne un criminal sa nu mai omoare ci il aresteaza. Cei care nu poarta masca sunt tot criminali nu sunt altceva. Prin indiferenta lor omoara alti oameni! Obligati STB-ul sa aiba oameni in mijloacele de transport in comun care sa coboare fiecare pasager care nu vrea sa poarte masca sau o poarta incorect si nu vrea sa se conformeze.

Eu cred ca macar o mica parte din idei daca le veti pune in practica si tot o sa fie bine. Nu cred insa ca o sa o faceti pentru ca tot ce face in acest moment Guvernul si institutia pe care o conduceti este haotic.

*) sursa foto: gandul.ro

Daca ti-a placut atunci poti dona cu Paypal


elefant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *