(de)Digitalizare de la Negoita

Nu demult, Primaria Sector 3 se lauda ca este cea mai digitalizata institutie din Romania. Se laudau ca poti sa faci aproape orice online. Astazi am observat cu imensa neplacere ca nu mai poti afla daca si ce ai de plata catre aceasta institutie digitalizata sau mai precis dedigitalizata daca imi este permis sa inventez acest cuvant. Scriu acest articol intrucat acum cateva saptamani am obsevat ceva si mai interesant si tind sa cred ca ceva putred se intampla sub conducerea lui Negoita. Stiu o sa mi se spuna ca acum Negoita nu mai este primar in acte insa acum cateva saptamani era.

Am autorizatie de parcare pentru o masina personala. Intre timp am schimbat masina si asa cum se cuvine vreau sa fac formalitatile pentru a putea schimba numarul auto pe autorizatie. Nu am inteles de ce autorizatia se da pe numar auto si nu pe serie sasiu dar aici este o alta discutie. Merg pe site-ul primariei si gasesc linkul sa depun online documentele asa cum am facut si cand am solicitat loc de parcare. Mi-am zis atunci: „Uite domnule, civilizatie si la noi!”.

Trec insa cateva zile in care am facut scanari dupa acte si toate cele si ma pregatesc sa le depun online. Merg la linkul cunoscut (a se vedea acest link) si ghiciti ce? Nu mai poti sa depui online actele. Observ ca nici acum nu se poate. Ce m-a socat a fost dorinta primariei de a merge la ei la birou pentru a depune acte in plina pandemie si pe varf de infectari cu COVID-19. Adica cand am depus actele pentru a obtine loc de parcare, anul trecut, totul era posibil online, ba chiar si acum cateva saptamani, iar acum prin digitalizarea institutiei nu se poate.

Norocul meu a fost ca mai stiu sa fac cautari pe Google si am gasit pe un blog al altei persoane linkul pentru a depune actele online. Zis si facut si am depus actele. Aici ma trezesc cu alta aberatie. Era obligatoriu sa depui atestatul ITP adica acea hartie care ti se da dupa ce faci ITP-ul insa din pacate eu nu am asa ceva pentru ca la o masina nou achizitonata nu exista acel certificat pentru ca masina  nu a facut pana atunci ITP si nici nu urmeaza sa il faca decat peste 3 ani. Am facut un document word in care explicam situatia si il atasez. Norocul meu este ca la primarie lucreaza si oameni cu creier nu doar roboti precum cei care au facut formularul.

Acum imi aduc aminte si site-ul unei firme de asigurari care are pe site posibilitatea sa faci programare online pentru constatare daune dar din pacate nu poti sa pui numar auto provizoriu pentru ca iti spun ca numarul este invalid si astfel trebuie sa suni la ei. Este doar o problema de logica informatica IF THEN ELSE care trebuie aplicata in acel formular si functiona dar asa se intampla cand site-ul este realizat de prietenul prietenei amicului versiorului directorului.

In final multumim D-l Negoita pentru dedigitalizarea Primariei Sectorului 3.

PS: Angajatii de la primarie cu care am interactionat pe parcursul schimbarii numarului auto din autorizatie s-au comportat exemplar. Nu am nici macar un motiv sa spun ceva rau de ei. Au raspuns in decurs de aproximativ 48 de ore la orice email, m-au sunat cand aveau nevoie de un act suplimentar iar sesizarea mea a fost solutionata in aproximativ 10 zile dintr-un termen de de 30. Din pacate cei care trebuie sa o semneze sunt prea ocupati si nu am primit nici pana la ora asta autorizatia prin email dar asta este alta problema. Mai asteptam!

Daca ti-a placut atunci poti dona cu Paypal


elefant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *