Asteroidul de patru ori mai mare decât Empire State Building se îndreaptă spre Pământ

Un asteroid enorm de patru ori mai mare decât Empire State Building se va apropia de Pământ pe 27 mai, potrivit Centrului de Studii a Obiectelor Pământului (CNEOS) al NASA.

Nu vă temeți: asteroidul, numit 7335 (1989 JA), va rata planeta noastră cu aproximativ 4 milioane de kilometri – sau de aproape 10 ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Totuși, având în vedere dimensiunea enormă a rocii spațiale (1,8 km, în diametru) și apropierea relativ de Pământ, NASA a clasificat asteroidul drept „potențial periculos”, ceea ce înseamnă că ar putea provoca daune enorme planetei noastre dacă orbita sa s-ar schimba si s-ar lovi de Pământ.

Potrivit NASA, 7335 (1989 JA) este cel mai mare asteroid care se va apropia de Pământ în acest an. Oamenii de știință estimează că asteroidul călătorește cu aproximativ 76.000 km/h sau de 20 de ori mai repede decât un glonț.

Asteroidul nu va mai face un alt zbor apropiat de Pământ până pe 23 iunie 2055, când va trece chiar mai departe decât acest acum la aproximativ 70 de ori distanța dintre Pământ și Lună. Acest asteroid este unul dintre cele peste 29.000 de obiecte apropiate de Pământ (NEO) pe care NASA le urmărește în fiecare an. NEO se referă la orice obiect astronomic care trece pe o rază de aproximativ 48 de milioane de km de orbita Pământului, potrivit NASA.

Preluare MSN / Publicat original Live Science / Foto Live Science

Daca ti-a placut atunci poti dona cu Paypal